© Pink Rebel Company 2018. Website by The Activators. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

 

No more worrying, 

No more constant uncertainty and stress, 

No more guilt every second I am not working, 

No more sleep deprivation, 

No more blurred lines between work and personal time, 

No more sacrificing my personality bit by bit, 

No more anxious sweating, 

No more extinguishing my youth, 

No more self-imposed isolation, 

No more tight chest and clenched jaw, 

No more putting off being alive till later, over and over...

 

Anoniem

Is de tekst hierboven herkenbaar? Voor jezelf? Of voor één van je medewerkers? Voor je partner of je kind? Dan bestaat de kans dat je te maken hebt met een burn-out...

 

Burnout is uitgegroeid tot een term waar je tegenwoordig niet meer om heen kan. Ieder van ons kent wel iemand die door deze ziekte een tijdlang niet meer in staat was om te gaan werken, of naar school te gaan, of simpelweg op een normale manier te functioneren. Want vergis je niet, het is wel degelijk een ziekte. De neveneffecten zorgen voor een dans met het zusje ‘depressie’ dat altijd op de loer ligt. De persoon in kwestie lijkt op het eerste gezicht helemaal niets te mankeren. Er zijn weinig zichtbare factoren, dus waarom zouden we deze persoon als ziek beschouwen? Maar als je weet dat 15% van de actieve bevolking op één of ander moment tijdens zijn loopbaan met een burn-out te kampen krijgt, dan besef je plots dat ook jij er vroeg of laat mee geconfronteerd zal worden.

 

Want vergis je niet. Hoewel deze ziekte een enorme impact heeft op het leven van de persoon zelf, de gevolgen voor de maatschappij en de economie zijn op zijn minst gezegd even dramatisch. Bedrijven zien de gevolgen op de werkvloer en voelen deze in hun balans. In Nederland worden de kosten verbonden aan het uitvallen van personeel door psychische klachten op 1,6 miljard per jaar geraamd. 1,6 MILJARD PER JAAR!En in België zijn we zeker niet beter gesteld, in tegendeel!

 

Hoogtijd om hier iets aan te doen! Hoogtijd om het taboe verder te doorbreken!

 

Gelukkig wordt de bewustwording rond deze problematiek elke dag groter. In België is elke bedrijf zelfs sinds september 2014 wettelijk verplicht om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen stress en burn-out op de werkvloer. 

 

Pink Rebel Company werd opgericht vanuit de persoonlijke ervaring en vooral de persoonlijke lijdensweg om binnen deze ziekte een juiste traject te vinden naar herstel en re-integratie. Wij willen meer doen dan enkel een luisterend oor te bieden. Wij willen particulieren en bedrijven steunen en samen met hen werken aan preventie, herstel en re-integratie. Wij moeten elkaar tegen het monster beschermen, en dit kan alléén door hem met de vinger te wijzen en bij de naam te noemen.

 

Samen staan we sterk, let’s burn it!

UPCOMING EVENTS

7/09/2017

Burn Baby Burn

21/09/2017

Burn Baby Burn

13/10/2017

Burn Baby Burn

14/10/2017

Lekker Loslaten

3/11/2017

Lekker Loslaten

4/11/2017

Power of Rebel Love

 

READ MORE

UPCOMING EVENTS