© Pink Rebel Company 2018. Website by The Activators. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

Willemijn van Dommelen (aka Pink Rebel) is een (inter)nationale keynote speaker die ism HR afdelingen een sensibiliseringscampagne kan ondersteunen. Meer specifiek rond de psychosociale ziektebeelden op de werkvloer​ (in het bijzonder Burn-out & depressie) en dit zowel preventief, herstel als re-integratie.

Willemijn, ex-pr-manager bij onder meer SBS Belgium (VT4 en Vijf TV), werkt vandaag als spreker voor Pink Rebel Company, haar eigen bedrijfje dat ze opstartte nadat ze zelf te kampen kreeg met burn-out en depressie. Haar wervelende, taboedoorbrekende lezingen – bekend als Burn Baby Burn! – over preventie, herstel en re-integratie van burn-out en depressie zorgen er nu mee voor dat de aandacht voor het probleem groeit. Ook ondersteunt ze bedrijven bij de preventie van burn-out: samen met hen werkt ze doeltreffende preventieplannen uit.

Duizendpoot

“Passie, een neus voor zaken, hopen ervaring, creativiteit, wilskracht en een beetje lekker gek”, zo wordt Willemijn van Dommelen in 2008 nog omschreven bij de opening van haar eigen kunstgalerie in Kalmthout. “Een duizendpoot met een duidelijke visie, ijzersterke focus en een heldere kijk op het leven.” Ze staat dan aan het hoofd van een pr-bureau, schrijft boeken en is overal tegelijk.

De in Nederland geboren Willemijn start in 1998 haar eigen wervings- en selectiebureau voor jonge academici. Ze heeft toen net haar diploma’s Bachelor of Business Administration en Bachelor of Arts op zak. Vijf drukke jaren later telt haar bedrijfje al acht personeelsleden. Maar Willemijn wil nieuwe uitdagingen en besluit haar bureau te verkopen.

 

Pr-manager

Bij SBS Belgium (VT4 en VijfTV) kan ze aan de slag als pr-manager. Al snel krijgt ze de volledige organisatie van Miss België toegewezen. Schitterend vindt ze dat, want ze mag zowat alles regelen, van productie over marketing en sponsoring. Na vier jaar bij mediagroep SBS kent Willemijn de kneepjes van het vak: de mediawereld heeft geen geheimen meer voor haar.

Maar Willemijn zou Willemijn niet zijn als ze – nog tijdens haar succesvolle jaren bij SBS – het opnieuw voelt kriebelen. Ze wil zelf graag een zaak opstarten. En zo worden begin 2008 een aantal projecten concreet: ze start de VIP Talent Factory, het ART Consultancy, de Gallery ARTRA, D-life Training & Consultancy en in wat haar rest aan vrije tijd, begint ze met het schrijven van boeken. Al deze projecten weet ze moeiteloos te combineren met haar job bij SBS. Een fraai staaltje van timemanagement. Of tenminste, zo lijkt het toch. Want niet veel later stort ze in.

 

Burn-out

“Stel, je gaat skiën en je breekt je been. Dan merkt iedereen meteen op dat je pijn hebt en dat er iets met je gezondheid aan de hand is. Maar wat als er een psychologische verwonding binnensluipt? Je voelt niet per direct de pijn zoals bij een gebroken been, maar je voelt je wel verlamd (vanbinnen). Je geest is verlamd en je lichaam voelt alsof je 40 graden koorts hebt. Je energieke karakter maakt plaats voor zwaarmoedigheid en als deze ziekte je echt goed in zijn greep heeft, komt er nog een schepje bovenop en beland je voor je het weet in een zware depressie”, zo schrijft Willemijn in haar online biografie. Vandaag kampt één op de tien werknemers met een burn-out. Eén op vier werknemers loop het risico op het krijgen van een burn-out. En feit is: we verliezen meer werknemers aan burn-out dan aan verhuizing naar het buitenland!

De eerste keer dat Willemijn een burn-out krijgt, neemt ze zichzelf niet serieus en blijft ze gewoon doorwerken. “Wat een onzin! Ik een burn-out? No way”, zo is haar overtuiging. Wel voelt ze haar krachten afnemen, tegelijk met haar geduld en verdraagzaamheid. Toch verwacht ze nog ergens dat ‘het’ vanzelf zal overgaan. Maar dat gebeurt niet. Op zekere dag wordt de stress té groot, en ze voelt zich verdrinken in haar overvolle agenda. Het managen van Bekende Vlamingen, het sluiten van de voor hen beste zakelijke deals, de combinatie van dit alles met haar eigen kunstgalerij en een handvol andere grote projecten wordt haar te zwaar om te dragen. De oersterke zakenvrouw klapt in elkaar.

 

Platte rust

Als zelfstandige kan ze niet terugvallen op een inkomen, dus ondanks haar burn-out blijft ze passief actief in de kunstsector. Maar de vermoeidheid wordt na verloop van tijd zo zwaar dat het haar letterlijk voor de ogen duizelt. Autorijden kan niet meer en de huisarts adviseert haar platte rust. Uiteindelijk besluit ze om zakelijk uit alle projecten en ondernemingen te stappen, zodat eindelijk haar gezondheid alle tijd en aandacht krijgt.

Tijdens het herstelproces leert ze haar grenzen te stellen. Langzaam, stap voor stap, want zoiets als ‘grenzen’ vindt ze een ontzettend moeilijk thema. In de mediawereld waarin ze werkt, zijn grenzen immers niet evident. Er zijn geen reguliere werkuren en alles moet liefst gisteren klaar. En toch, ze doet het: langzaam maar zeker maakt ze weer contact met haar persoonlijke levensritme, leert ze luisteren naar de signalen van haar lichamen, en samen met haar herstel groeit de behoefte om haar ervaring en kennis te delen met de wereld.

UPCOMING EVENTS

7/09/2017

Burn Baby Burn

21/09/2017

Burn Baby Burn

13/10/2017

Burn Baby Burn

14/10/2017

Lekker Loslaten

3/11/2017

Lekker Loslaten

4/11/2017

Power of Rebel Love

 

READ MORE